Latest (SEO) Digital Marketing Question & Answer


     
1. What is SEO & why is it so important?

Ans. In simple words, SEO or Search Engine Optimization denotes to any activity performed for the improvement of Search Engine rankings of websites, products, services or other content. It shows unpaid results which is also referred to as “free”, “organic”, “natural” or “earned” results.
The importance of SEO starts with the desire of the companies to gain more traffic for their websites. The ranking over search engines matter because users pay more heed to the first 5 searches on Google. Moreover, the users tend to trust Google’s refined search results because they consider these searches to be more authentic and specific.

2. What is a Search Engine?

Ans. A search engine is a web-based software system which is developed to search and locate relevant information on the World Wide Web. Search engines generally answer the queries entered by the users and give them a list of search results.

3. Name of a few search engines.

Ans. The names of some search engines are- Google, Bing, Yahoo!, Baidu, DuckDuckGo and Yandex.

4. Who are the Founders of Google?

Ans. The founders of Google are Larry Page and Sergey Brin.

5. In which year was Google founded?

Ans. Google was founded on 4th September, 1998.

6. What is World Wide Web?

Ans. The World Wide Web (WWW) or the Web, which was invented by Tim Berners-Lee in the year 1989, is an information system of internet servers containing webpages where specially formatted documents and resources, supported by Hypertext Transfer Protocol or HTTP, can be located by Uniform Resource Locators (URLs) with other hypertext links.

7. What is a Domain?

Ans. On the internet, the domain is simply a part of the network address and acts as a descriptor for websites. It includes email addresses, website addresses and addresses of Internet Protocols such as SSH, IRC and FTP.
For example, in www.mytasker.com, mytasker is the domain.

8. What is domain extension?

Ans. Domain extension refers to the notation found at the end of web addresses. The extension is used to specify a country code or any web category. For example, .edu is a domain extension to specify educational institution as the web category.

9. What is a website?

Ans. A website contains a collection of web pages or formatted documents that can be accessed over the Internet. Websites are generally identified with domain names or web addresses.
For example, if you type the web address www.mytasker.com over the internet, it would take you to the home page of the actual website.

10. What is a Web server?

Ans. A web server is a computer program with an IP address and domain names that display web pages to users when requested. Web server accepts and processes requests sent via HTTP.
For example, when you enter the URL ‘mytasker.com/blog’ over the web browser, request is sent to the web servers which bear ‘mytasker.com’ as the domain name.

11. What is Web Hosting?

Ans. Web hosting refers to any service providing space for websites over the Internet. Web host enables your website to be viewed by others via modem or network by making space over its server.
There are different kinds of web hosting services available today which are used as per the needs and requirements of the web developers.

12. What is Crawling?
Ans. Crawling or web crawling refers to an automated process through which search engines filtrate web pages for proper indexing.
Web crawlers go through web pages, look for relevant keywords, hyperlinks and content, and bring information back to the web servers for indexing.
As crawlers like Google Bots also go through other linked pages on websites, companies build sitemaps for better accessibility and navigation.

13. What is Indexing?

Ans. Indexing starts when the crawling process gets over during a search. Google uses crawling to collect pages relevant to the search queries, and creates index that includes specific words, or search terms and their locations.
Search engines answer queries of the users by looking up to the index and showing the most appropriate pages.

14. What is SERP?
Ans. Search Engine Result Page or SERP refers to the page that is displayed when a specific search query is entered over the search engine. Apart from showing a list of results, SERP might also include advertisements.

15. What is organic result?

Ans. Organic result in SEO denotes to the listing of the web pages that are most relevant to the search query entered by the user. It is also referred to as “free” or “natural” result. Getting a higher ranking in the organic result over the search engines is the very purpose of SEO.

16. What are paid results?

Ans. Paid results in SEO mean the exact opposite of organic results. It generally denotes to advertisements that are displayed above the organic results.
Several website owners make payments to Google to display their websites for certain search terms or keywords. Paid results show up when some user enters a search query with those keywords.

17. What is “Google Suggest” or “Autocomplete”?

Ans. Google Suggest is a part of the auto-complete function of Google search engine. When any user enters a word or some letters over the search field, Google shows many associated terms to him/her in a drop down menu. Such suggestions are a collection of the most frequently search terms over the Google search engine.
For example, as you start to type Photoshop tutorial for, you might see other popular Photoshop tutorial related searches like“Photoshop tutorial for beginners” or “Photoshop tutorial for photographers.”

18. What is On Page SEO?

Ans. On page SEO refers to all the activities performed within the websites to get higher ranking and more relevant traffic from the search engines.
On page SEO is related to the optimization of the content as well as the HTML source code of any web page. Some of its aspects include meta tags, title tags, meta description and heading tags.

19. What is Off Page SEO?

Ans. Off page SEO relates to the other aspects that influence the search ranking of websites on the Search Engine Result Page.
It refers to the promotional activities, such as content marketing, social media and link building performed outside the boundaries of any web page to improve its search ranking.

20. What is the definition of keyword?

Ans. Keyword means any word serving as a key. Keyword in SEO refers to the key phrases and words included in the web content which helps the users to find the specific website by entering relevant search queries over the search engines.

21. What is long tail keyword?

Ans. Long tail keywords are phrases containing over 4+ words that make search results highly specific.

These long phrases are used by smart SEO experts when they attempt to draw quality traffic to their websites rather than having random traffic, and increase their lead conversion rates.
Also, long tail keywords are easy to rank compare to single word keyword.

22. What are LSI keywords?

Ans. LSI keywords or Latent Semantic Indexing are semantically associated with the main keyword that users enter over the search engines.
How to find LSI keywords?
Let’s say, you are writing about On Page SEO. Now, search for your keyword (On page SEO) in Google and scroll down to the “Searches Related to…” area at the bottom of the page:

With the use of LSI keywords, that are linked with the main keywords in terms of relevancy, search engines can identify the semantic structure of the keywords and extract the hidden meaning of the text to bring the most appropriate results on SERPs.

23. What are Heading tags?
Ans. In SEO, heading or header tags are used to separate the heading and sub-heading of any content from the rest of the web page. There are 6 heading tags used in SEO in a top down hierarchy.
Ranging from h1 to h6, header tags bring coherence in content along with relevancy and keyword consistency in the search results displayed on SERPs.

24. What is Canonical URL?
Ans. Canonical URLs relate to the concept of selecting the best URL for the web pages that the visitors want to see. Also, known as canonical tags, these URLs help in content syndication when multiple versions of a same page become available over the Internet. Thus, it is used to resolve issues related to content duplication.
For example, most people would consider these the same urls:
www.example.com
example.com/
www.example.com/index.html
example.com/home.asp
But technically all of these urls are different.

25. What is Page Title?
Ans. Page title, also known as title tag, is a phrase used for describing a web page content. The title tag appears on the search result pages just above the URL (see below) and also appears at the top of a browser.

It is one of the main components of SEO as it sums up the content of any page accurately, and is generally optimized with keywords and other relevant information for drawing higher traffic.

26. What is the definition of URL?
Ans. Uniform Resource Locator or URL acts as a generic term used to specify all kinds of web addresses found on the web.
URLs provide users with ways to identify and locate resources and documents on the web. URLs contain internet protocols, IP address of the host and the domain name along with other information.

27. What is SEO friendly URL?
Ans. SEO friendly URLs are used to optimize the structure and word usage in URLs so that the process of indexing a website by search engines become improved.
SEO techniques, such as putting keywords and having proper length and file structure in the URLs, help in improving website ranking and enhancing website navigation.
Search engines (Google, Bing, Yahoo etc.) and users may have problems with complicated URLs. Clean and simple URL helps users and search engines to understand a page topic easily.
So try to make your URLs short and simple. And always include your target keyword in your URL.

28. What are meta descriptions?
Ans. Meta descriptions are also called HTML attributes which should provide an accurate description of any web page content. These descriptions act as preview snippets of the web pages over the SERP page.

Meta descriptions, which should ideally be within 150 characters, enhance the promotional value of the web pages, and can gain greater user click-throughs, if performed correctly.

29. What are backlinks?
Ans. Backlinks are also called incoming links that help users to shift from one web page to the other web pages. These links play an important part in SEO.
When Google search engine views multiple quality backlinks to a page, it considers the page to be more relevant to the search query, which helps in its indexing process and improves its organic ranking on SERPs.

30. What is a Do-Follow link?
Ans. A Do-Follow Link, as the name suggests, allows Google link calculator called PageRank to count all the inbound links from other web pages and websites as link points.
The higher the link juice or link points are, the greater would be the search ranking of that web page, as these links make the web page appear very relevant and popular to the Google search engines.

31. What is a No-Follow link?
Ans. A No-Follow link is exactly the opposite of a Do-Follow link as such the link attributes do not allow the Google bots to follow them. These links cannot be followed by robots; only humans can do it.
No-follow link attributes are structured in the following manner:
<a href=”http://www.example.com/” rel=”nofollow”>Link text</a>

32. What is internal linking?
Ans. Internal Linking is a process of providing hyperlinks on the web pages that connect to the same domain. It is another way of directing the visitors from one web page to another of the same website.

They help search engine spiders to crawl and index all the inner pages of a website/blog easily and such links help in building information hierarchy while pushing up the link juice level in any given website and allowing the visitors to navigate the website pages properly.

33. What are incoming links?
Ans. Inbound Links, also known as incoming links or backlinks, refer to the hyperlinks present on a third-party web page that directs users to your web page only.
Inbound links can be based on both text and graphics. However, textual inbound links are more useful in drawing greater traffic and improving the PageRank level of any webpage.

34. What is an outgoing link?
Ans. An outbound link is a hyperlink that points at a targeted or external domain and is different from the links present on the Source domain. For example, if you provide links of other third-party web pages on your website, those would be external links to your site.
Outbound links bear great importance in SEO as they provide your web pages with more quality and value for the search engine ranking. Google search engine counts outbound links as third-party votes which improve the ranking of your web page.

35. Why are backlinks important in SEO?
Ans. From the perspective of SEO, there is a difference between backlinks and quality backlinks.
For Google search, random backlinks do not offer any help. Google assesses the quality of the backlinks present on a webpage with the relevancy found in the content of both the web pages.
The higher is the relevance between the original content and backlink content, the greater becomes the quality of the backlinks.

Quality backlinks bring more referral traffic to a website/blog, and most importantly will improve the ranking of a webpage.

36. What are the most important Google ranking factors?
Ans. According to Andrey Lipattsev, the Search Quality Senior Strategist at Google, the top 3 ranking factors affecting the search engine algorithm of Google are:
#1 Content
#2 Backlinks
#3 RankBrain

37. What is robots.txt?
Ans. Robots.txt is one way of telling the Search Engine Bots about the web pages on your website which you do not want them to visit.
Robots.txt is useful for preventing the indexation of the parts of any online content that website owners do not want to display.
IF you want to block all search engine robots from crawling your website, just put the follow code:
User-agent: *
Disallow: /
IF you want to block Google from crawling your website, just put the follow code:
User-agent: Googlebot
Disallow: /
It is important to decide the location of Robots.txt very carefully, or else errors might occur while displaying the website.

38. What is HTML Sitemap?
Ans. An HTML sitemap comprises of one single HTML page that bears the links of all the web pages of any specific website. This sitemap holds the foundation of all web pages of any website.
HTML sitemap contains all formatted text files and linking tags of any website. It is particularly useful when you have a large website with multiple web pages, because it helps you to improve the navigation of your website by listing all the web pages in one place in a user-friendly manner.

39. What is XML Sitemap
Ans. XML or Extensible Mark-up Language is primarily created to facilitate the functionality of the search engines.
A good XML sitemap informs the search engines about the number of pages present on a specific website, the frequency of their updates and the time of the last modifications performed on them, which helps in proper indexing of the website by the search engines.
Here is an example: https://mytasker.com/sitemap.xml 

40. How can I see what pages are indexed in Google?
Ans. There are two ways to see if the webpages of any specific website are indexed by Google.
1) One can check the Google Index Status of any specific website through Google Webmaster tools. After adding the website on the dashboard and verifying the ownership, clicking on the tab “Index status” would show the numbers of pages indexed by Google.

2) One can also perform a manual search on Google by typing on Google search bar site:domainname.com, and the number of pages indexed would reflect on the SERP.
For example:

41. What are doorway pages?
Ans. Doorway Pages, also known as gateway pages, portal pages or entry pages, refer to web pages or websites that are developed for higher ranking when specific search queries are entered.
Such pages give way to multiple web pages on the SERP which lead users to the same web destination. These can also funnel the users to intermediate pages that does not hold as much importance as the final webpage. Two common forms of doorway pages are cloaking and redirecting pages.

42. What are 404 errors?
Ans. 404 errors are considered one of the most potential impediments in the way to successful SEO. When a specific URL is renamed or becomes non-existent, any links connecting to that URL would result in 404 errors.

Interesting thing is, Google does not penalize any website for 404 errors. However, if the search engines consistently fail to crawl the internal links of any website, the search ranking of that website is very likely to drop with low traffic.

43. What is anchor text?
Ans. Anchor text denotes to a visible hyperlinked text that can be clicked through. Such hyperlinked texts link to different documents or locations available on the web.
These texts are often underlined and blue in color, but different colors might be given with the changes in the HTML code.

Anchor text helps users to connect to diverse data that are relevant to the source page or content. Anchor texts can be of different types such as keyword rich anchor, generic anchors, branded anchors, image anchors etc.
SEO best practices dictate that anchor text should be relevant to the page you’re linking to, rather than generic text.

44. What is Image Alt Text?
Ans. Google Bots cannot process images on the web. Therefore, it makes use of the alt attributes to understand what an image is all about.
The Image Alt text is generally considered as an alternate text for an image, which provides a textual alternative to the web crawlers to index the web page bearing the image.

Properly phrased alt tags can increase the SEO ranking of your website’s images in Google images search results, as they tend to add more value to the user experience.

45. What is Google Webmaster Tools/Google Search Console?
Ans. It was on 20th May, 2015 that Google changed the name of Google Webmaster tools to Google Search Console.
Google Search Console provides free web services to the web masters by enabling them to monitor and sustain the online presence of their specific websites.

Google Search Console helps the business owners, SEO experts, site administrators and web developers to see the crawl errors, crawl stats, backlinks and malware with a click of a button. 

46. What is 301 Redirect?
Ans. 301 redirect is considered as one of the most effective ways of performing redirects on any website. When a web address has been changed permanently, it is best to use 301 redirects which will redirect all the users to the new web address.
With this redirect, the search engine passes all the values associated with the old website to the new website. Moreover, 301 redirect also pushes all the link juice to the new web address that keeps the ranking of the website unaffected.

47. What is Google Analytics?
Ans. Launched in 2005 by Google, Google Analytics is one of the most empowering analytical tool in SEO, which helps the web masters to track and monitor the traffic on their websites.
It is a freemium web service, which means that it provides certain basic services free of charge while the premium services demand investment.
One of the advantages of using Google Analytics is that it can be integrated with other Google products such as Public Data Explorer, Google AdWords etc.

48. What is Google PageRank?
Ans. Google PageRank was a calculative software which determined the relevancy of one web page based on the number of quality backlinks it contains.
In other words, PageRank views backlinks as votes, which means if Page X links to Page Y, Page Y is voted by Page X. The job of PageRank is to interpret both the page content and find relevancy. The higher is the relevancy level, greater importance is ascribed to a certain page by Google which positively affects the organic result of that web page.
Note: Currently Google doesn’t use PageRank to rank a webpage. Google’s John Mueller said Google probably won’t update Toolbar PageRank in the future.

49. What is Domain Authority?
Ans. Considered to be one of the most influential SEO factors, domain authority is a key performance metric developed by Moz, which rates any website on a 1-100 scale.
The greater your DA, the more likely your website to have strong traffic and high ranking in Google.
You can check domain authority of any website in Open Site Explorer.
This metric effectively predicts the search ranking of any website in future, based on the strength of the domain authority.
Domain authority is evaluated to check the credibility of any website. Lots of high quality and relevant backlinks help to increase Domain Authority.

50. What is Search Engine Submission?
Ans. Search engine submission refers to a specific activity of the web masters in which a website is directly submitted to the search engine so that its online recognition and visibility is increased.
In other words, it is one way of informing the search engines about the existence of any website, which is then indexed by the search engines and reflected on the SERP page.
This is also performed by the web developers and the SEO experts so that the search engines reflect the most recent content of the website.
Is search engine submission necessary?
The simple answer is: NO.
You don’t need to submit your website to search engines.
The majority of search engines nowadays (Google, Bing and Yahoo) crawl and index pages by following links.

51. What is Directory Submission?
Ans. Directory submission in SEO relates to the listing of any web address or site with the relevant details over various web directories under a specific category.
Directory submission performs the same function as phone directory and increases the popularity of websites with greater online exposure. Directory submission can be both free of cost and paid.
Note: Over the last few years, directories have changed – they are no longer good for getting thousands of links to your site so you can game Google. Today, directories are valuable when used carefully.

52. What is Article submission?
Ans. Article submission is considered a part of Off Page SEO optimization. Article submission, which involves the presentation of articles to online article directories like EzineArticles, GoArticles, ArticleTrader etc. with proper anchor text for link building, is performed for the promotion of any website.

53. What is Press Release submission?
Ans. Press release submission involves writing press releases and submitting them to effective and popular PR sites for building incoming links to any specific website.
Online press-releases remain in the database forever, which means that they could be used anytime by anyone in need. It also enhances the online visibility of websites in the future.

54. What are Classified ads?
Ans. A classified ad is a form of advertising which is particularly common in newspapers, online and other periodicals which may be sold or distributed free of charge.
Classified advertisements are much cheaper than larger display advertisements used by businesses, although display advertising is more widespread.

55. What is Forum Posting?
Ans. Forum posting is the act of engaging, interacting, and writing on a forum thread by leaving a simple response to the thread or to a particular post by a user on the same thread. Posting on popular forums is a powerful method of engaging and interacting with new users, while driving prospective clients to your website or business.
Example: FileZilla Forums, WebmasterWorld…

56. What is a Business directory?
Ans. A business directory is a website or printed listing of information which lists all businesses within some category. Businesses can be categorized by business, location, activity, or size.
Business may be compiled either manually or through an automated online search software.

57. What is Social Bookmarking?
Ans. Social bookmarking is a way for people to store, organize, search, and manage “bookmarks” of the web pages. Users can save these links to the web pages that they like or want to share, using a social bookmarking site to store these links.
These bookmarks are usually public, and can be viewed by other members of the site where they are stored.

58. What is Social Networking?
Ans. Social networking is the practice of expanding the number of one’s business and/or social contacts by making connections through individuals, often through social media sites such as Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram and Google+.

59. What is RSS Feed?
Ans. RSS (Rich Site Summary) is a format for delivering regularly changing web content. RSS feeds enable publishers to syndicate data automatically. A standard XML file format ensures compatibility with many different machines/programs.
RSS feeds also benefit users who want to receive timely updates from their favourite websites or to aggregate data from many sites.

60. What is Guest posting?
Ans. Guest posting is the process of creating content and publishing it on another person’s website. Guest posting blogs allow to show author bio (writer) at the top or bottom of a guest post.
Following is an example of guest posting:
Blogs are the most popular platform for guest posting. This is a great way to build an online reputation, backlinks and for a company to get much needed recognition.

61. What is Blog commenting?
Ans. Blog commenting is a popular online marketing strategy of leaving thoughtful comments on a blog post, where an individual or a business should be able to gain online presence.

Blog comments can establish an individual or a business as a thought leader in a particular industry, which may lead to new business opportunities and also a link building tactic, since the comment links back to the page that was submitted in the “Website” field.

62. What is Google Algorithm?
Ans. Google algorithm is a set of commands written for the purpose of feeding back with search results relevant to the queries made.
Google’s algorithm does the work for you by searching out Web pages that contain the keywords you used to search, then assigning a rank to each page based on several factors, including how many times the keywords appear on the page, quality of the page etc.
Google uses numerous other criteria that change periodically to deliver more relevant results.

63. What is Google Panda?
Ans. Google Panda was a change to Google’s search results ranking algorithm that was first released in February 2011. The change aimed to lower the rank of “low-quality sites” or “thin sites”, and return higher-quality sites near the top of the search results.
Google Panda was created to target sites that publish low quality content and penalize them if possible.

64. What is Google Penguin?
Ans. Google launched the Penguin Update in April 2012 to better identify and regulate websites that were considered spammy or overly-optimized.
The Penguin targeted sites that manifested keyword stuffing as well as those that practiced black-hat SEO. On the other hand, this algorithm rewarded the sites that used white-hat SEO and that were of high quality in a generic sense.

65 What is Google Hummingbird?
Ans. Google Hummingbird is a search algorithm used by Google from August 30, 2013. It was designed to embody the special characteristics of speed and precision.
One of the significant advantages of Hummingbird is that Google was able to refresh not just their index but their search engine as well. However, they also retained important elements such as the search algorithms they previously created.

66. What is Mobilegeddon?
Ans. Mobilegeddon is a name given by webmasters and web-developers to Google’s algorithm update of April 21, 2015.
The main effect of this update is to give priority to the web sites that display well on smartphones and other mobile devices.
Individual pages can be tested for “mobile-friendliness” using the Mobile-Friendly Test tool by Google.

67. What is HTTPS/SSL Update?
Ans. HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is the protocol for secure communication on the World Wide Web. It prevents eavesdroppers from seeing information that visitors send or receive over the Internet.
Here is an example of HTTPS domain:
HTTPS/SSL is important for SEO.
Why?
Because, Google is giving secure sites a ranking boost (slight).

68. What is Google Pigeon Update?
Ans. Google Pigeon is the code name given to one of Google’s local search algorithm updates released on July 24, 2014.
It aimed to increase the ranking of local listing in a search which also affects the search results shown in Google Maps along with the regular Google search results.

69. What is Google Penalty?
Ans. A Google Penalty is the negative effect on a website’s search rankings based on the updates to Google’s search algorithms and/or manual review.
It can be an unfortunate malfunction of an algorithm update or an intentional penalization for various black-hat SEO techniques.

70. What are Google Sitelinks?
Ans. Google Sitelinks are the sub-listings that will sometimes show under the first listing on the first page of Google search results.
These are hyperlinks to website sub-pages that appear under specific Google listings to help users navigate the site.
These are automatically added by Google using its algorithms. Page content, Site structure, Internal links and user behavior may be responsible for these.

71. What is Google Knowledge Graph?
Ans. The Knowledge Graph is a knowledge base utilized by Google to improve its search engine’s results with semantic-search information gathered from a wide variety of sources.
Google Knowledge Graph ensures a visually appealing and intuitive graphical presentation of information related to queries.
It organizes data for presentation around what it calls entities, which include individuals, places, organizations, sports teams, works of art, movies, etc.

72. What is Google My Business?
Ans. Google My Business is a free and easy-to-use tool for businesses, brands, artists, and organizations to manage their online presence across Google, including Search and Maps. By verifying and editing your business information, you can both help customers find you and tell them the story of your business.

In addition to providing the information for your Local Search listing, the Google My Business page connects you to your Google+ Page, Google Analytics, and AdWords Express.
Its uses include:
·         Updating business information
·         Adding photos of your business
·         Connecting directly with customers
·         Monitoring and responding to Google reviews
·         Managing information

73. Definition of SEO Audit
Ans. An SEO Audit is a health check for your website which involves looking at the technical infrastructure of your website to optimize Search Engine visibility, usability and conversion.
You can identify problematic areas that need improvement to create an action plan while a good SEO audit keeps your website up-to-date with the latest developments in search marketing.

74. Popular SEO Blogs to follow
Ans. Search Engine Land, Search Engine Journal, Search Engine Watch, Content Marketing Institute, Moz, KISSmetrics, HubSpot etc.

75. What is AMP
Ans. AMP or Accelerated Mobile Pages is an open-source coding standard for publishers to be able to load their sites quickly on mobile since mobile responsiveness could be unimpressive and slow compared to the desktop resources which are heavy and plenty.

76. Name of a few Popular SEO Tools
Ans. The names of a few SEO tools are Google Search Console, Google Analytics, Google Keyword Planner, Buzzsumo, Bing Webmaster Tools, Moz, SEMRush, Check My Links etc.

77. What is cloaking?
Ans. Cloaking is a technique used to deliver the content on a Web page to a search engine in a way that is different to what the user was looking for.
The purpose of cloaking is to boost a website’s search engine rank on certain keywords. Cloaking takes a user to the other sites than what he or she expects by disguising those sites’ true content.

78. What is keyword density?
Ans. Keyword density is the percentage of times a keyword or phrase appears on a web page. Keyword density can be used as a for determining whether a web page is relevant to a specified keyword or keyword phrase. The percentage is always in comparison to the total number of words on the webpage.

79. What is keyword frequency?
Ans. Keyword frequency is the number of times a keyword or phrase appears on a single Web page.

80. What is Google sandbox?
Ans. Google Sandbox is a filter placed on new websites as a result of which, a site does not receive good rankings for its most important keywords or phrases. Even with good content, a site is may still significantly affected by the Sandbox effect.
A site is sandboxed when it is new and does not rank for the keyword phrases that are not incredibly competitive in Google.

81. What is Disavow tool?
Ans. Google’s link disavowal tool allows publishers to inform Google that they don’t want certain links from external sites to be considered as part of Google’s system of counting links to rank websites.
So, you may ask Google to remove certain URLs or domains as a ranking factor in the indexing of your site by creating a .txt file with a list of these domains or URLs and sending it to Google.

82. What is Google Fetch?
Ans. Fetch is a Google tool which enables you to test how Google renders a URL on your site. You can use Google Fetch to see whether Googlebot can access a page on your site, how it renders the page, and whether any page resources are blocked to Googlebot.
This tool can be effectively used for the following purposes:
·         Troubleshooting webpages to improve the performance in SEO.
·         Submitting pages for indexing whenever the content is changed significantly.
·         Finding out the pages affected by any malware attack.
·          
83. How do you separate words in URL?
Ans. You should use hyphens to separate words in URL.
Here is an example:

84. What is Google Dance?
Ans. Google Dance is an outdated slang term used to describe the time period when Google rebuilds its rankings, and as a result of this rebuilding, the rankings order of Websites on Google’s SERP may fluctuate repeatedly.
The results fluctuate widely within a 3 to 5 days’ period. Googlebot revisits every website, figures out how many sites link to it, and how many it links out to, and how valuable these links are.

85. What is Google’s Rich Answer Box?
Ans. A rich answer is any attempt by Google to answer the searcher’s query in search results in a way not requiring a click through to a website.
Rich answers come in many forms which can be recipes, sports scores, stock graphs, calculators, sliders, text-based answers, numbered step by-step directions, maps, and much more.
The forms of rich answers:
·         Answers provided by Google
·         Basic Snippets
·         Featured Snippets

86. What is ccTLD?
Ans. It’s country code top-level domains.

87. What is Black Hat SEO?
Ans. It is the use of aggressive SEO strategies, techniques and tactics that focus only on the search engines and usually do not obey search engines guidelines.

88. Name a few Black Hat SEO techniques
Ans. A few black hat SEO techniques are:
Hidden text.
Gateway or Doorway pages.

89. What is the meaning of competitive analysis?
Ans. A competitive analysis is a critical part of your company marketing plan. This analysis in marketing and strategic management is an assessment of the strengths and weaknesses of the current and potential competitors.
This analysis provides both an offensive and defensive strategic context to identify opportunities and threats.

90. What is contextual backlink?
Ans. Contextual backlinks are links to external websites that are placed within the main or primary content of a web page.
Here is an example of a contextual backlink:
Contextual backlinks are much more powerful than any other backlinks. Also, this type of backlinks is very hard to get.

91. What does it mean by “repeat the search with the omitted results included”?
Ans. This means that Google considers the page to be of low quality content/ duplicate content/with an algorithmic penalty.
Duplication of the same content/page is another reason behind this.

92. What is Duplicate content?
Ans. Duplicate content, as the name suggests, generally refers to the substantial parts of content within or across domains that are either identical or appreciably similar.

93. What is CTR and how to boost it?
Ans. The click through rate is measured by dividing the number of times a link appears on a search engine results page by the number of times it is actually clicked on by a visitor.
A high organic CTR in Google or any search engine means you get more traffic.
The ways to boost CTR are:
·         Write Better Headline and make it interesting
·         Write outstanding meta description
·         Put Your Main Keyword in Your Display URL
Easy right?

94. What is bounce rate?
Ans. Bounce rate is the number of visitors which a site receives only for them to leave the site after viewing only one page.
It represents the percentage of visitors who enter the site and then leave or “bounce” rather than continuing on to view the other pages within the same site.

95. What is Pogo-Sticking?
Ans. Pogo-sticking is defined as going back and forth from a search engine results page (SERP) to an individual search result destination site.
This means that when the searcher clicks on a link on a SERP, sees that it’s not what he/she is looking for, immediately leaves by hitting the back button.
Google doesn’t like pogo-sticking at all. The reason why is very obvious: when users repeatedly visit your page, but don’t stick around to read what you’ve written, it becomes apparent that the page doesn’t really satisfy the users.

96. Differences between bounce rate and pogo sticking.
Ans. The difference between bounce rate and pogo sticking is:
Bounce rate: A high bounce rate isn’t always bad, as it can mean that while the visitor didn’t travel deeper into a site, he spent some time on the page and got an answer to his question. He may have saved the URL or may come back later, but since he didn’t spend more time reading the content, the activity is considered a bounce.
Pogo sticking: Pogo sticking occurs when a user performs a search, clicks on a result, very quickly clicks back to the search result page, and clicks on a different result. This type of behavior is a direct result of immediate dissatisfaction in the search result. This always has a negative aspect to it.
In simple words, pogo-sticking has to do with search engine traffic, while bounce rate is tied to all traffic sources including search.

97. What is Alexa Rank in SEO?
Ans. Alexa.com is a website that ranks websites based on traffic, so in terms of SEO, moving up or down the ranks of Alexa is indicative of how effective your SEO campaign has been.
The rank is calculated using a combination of the estimated average daily unique visitors to the site and the estimated number of page views on the site over the past 3 months. The site with the highest combination of unique visitors and page views is ranked as #1.

98. What is goal in Google analytics?
Ans. Google Analytics is a web analytics service offered by Google that tracks and reports website traffic. The goal is to make sure that users can review online campaigns by tracking page quality and conversions essentially to improve lead generation on their websites.
According to Google: Goals measure how well your site or app fulfils your target objectives. A goal represents a completed activity, called a conversion, that contributes to the success of your business.

99. What is funnel in Google analytics?
Ans. A funnel is useful when you are looking to track the pages your visitors land on as well as the path that visitors use to land into the page. These are defined as funnels, as you’re setting up a pathway to track if the visitors walked the same pathway.
Funnels will restrict the amount of completed goals to only those who follow through the entire pathway.

100. What is referral traffic?
Ans. Referral traffic is Google’s way of reporting visits that came to your site from sources outside of its search engine.
For example, when someone clicks on a hyperlink to go to a new page on a different website, Google Analytics tracks the click as a referral visit to the second site.

101: What is Google trends?
Ans. Google Trends is a public web facility of Google Inc., that shows how often a particular search-term is entered or used to search, relative to the total search-volume across various regions and languages in the world.
The Google Trends tool uses real-time search data to help you gauge consumer search behaviors over time.
Most important of all, Google Trends shows you high-volume trending search terms in your niche.

102: What is content marketing?
Ans.  Content marketing is an approach focused on creating and distributing valuable and meaningful content to attract and retain a fixed audience and, ultimately, to drive profitable customer actions.

103: What are crawl stats?
Ans.  The Crawl Stats report provides information on Googlebot’s activity on your site for the last 90 days. These stats take into account all the content types that are downloaded by Google such as CSS, JavaScript, Flash.

Google’s ability to fetch and crawl web pages is incredibly efficient and the crawl stats provides insights for the same with complete data on the statistics.

104: What is RankBrain in SEO?
Launched by Google on 26th October 2015, RankBrain accounts for an Artificial Intelligence (AI) system which provides aid to Google to process its search queries through algorithm-learning program.
The uniqueness of this machine-learning technology lies in its effective management of search queries that are new to the Google search engine.
By converting the search language into vectors (mathematical codes), this AI system can conjecture what the users are trying to convey by exploring already recorded search phrases of similar meaning and filter search results accordingly without any manual help.

Conclusion:
Please remember that there are other SEO questions as well. However, we have brought to you 104 most useful and common SEO questions and answers that would help you to face any interview with confidence!
Go on and start the SEO career of your dream.


105: Which form of marketing is best: PPC, SEO, or Digital Marketing?
PPC and SEO are a part of Digital Marketing. SEO, PPC, display media and content marketing are the strategies used to achieve goals like productivity, etc. You cannot do PPC or SEO without content marketing tactics. Generating more traffic is a vital point.
106: What do you think about market automation tools?
We require a variety of marketing tools to engage with our customers. We need to get connected with a number of tasks to increase the Return on Investment (ROI). Some of the scalable tools to generate leads are,
  • Anygrowth
  • GetEmail.io
  • LeadFuze
  • Hubspot
  • Userfox
  • Constant Contact
107:. Why is online marketing preferred over offline marketing?
Online marketing is preferred because information about any product is easily available.  Also, one can get in touch with clients immediately and provide feedback. It is also simple to make corrections in campaigns.
108: What is needed for an effective PPC campaigning?
The following are needed for an effective PPC campaigning,
  • Split Ad Groups
By splitting your ad groups into smaller and more related ad groups, you can increase the CTR.
  • Add more PPC Keywords
By adding numerous keywords that are related to your business, you can expand the reach of your PPC.
  • Improve landing page
To align with specific search queries change the content and call-to-action in your landing page.
  • Add negative keywords
To raise campaign relevancy, add negative keywords.
  • Review expensive PPC Keywords
Analyze rich and under-performing keywords. Try to avoid them
109: What are the primary models for determining PPC (Pay-Per-Click)?
The primary models are,
  • Flat rate PPC
Flat Rate PPC is where the advertiser and publisher (search engine) agree upon a fixed amount that will be paid for every click. The publisher has a rate card for PPC plan based on various areas of their website. The amount differs as per the content that attracts more or fewer persons.
  • Bid based PPC
Here, the advertiser plays with other advertisers in a private auction hosted by a publisher. The dealer will inform publisher for the highest amount of bid he is willing to pay. The common practice among bid-based PPC websites such as Google AdWords is to charge more than the next most significant bidder.
110:  Can you tell us how can you boost Facebook reach?
To increase reach on Facebook are:
  • Buy some ads
  • Improve your Facebook EdgeRank
  • Stop using 3rd party tools
  • Keep building your own Website and Email list.
111: Define what is a keyword in digital marketing? How is it important?
A keyword is a word or phrase, potential consumers use in an internet search. Keywords are significant for every business website as they drive targeted web traffic to your business.
112:. How should companies measure their Social Media Marketing Success?
Success is measured by utilizing the same metrics you use for any other advertising activity: traffic, leads, and clients. Counting the number of followers you have can help you know your social media reach. The bottom-line that defines success is how many people it drives to your website, how many of them are qualified leads, and how many of them actually become consumers.
113: How to write a perfect marketing email?
When it comes to writing a great marketing email, you should comprehend the following tips in the bodies of your emails.
  • Use actionable language.
  • Align your subject line copy and email copy.
  • Establish relevancy.
  • Talk about benefits, not features.
  • Explain brief.
  • Use actionable language in your call-to-action.
114: What do you know about Whatsapp marketing?
Whatsapp marketing is a new way of marketing, where digital marketers make use of the multiple functions given by WhatsApp to reach the potential and clients. WhatsApp marketing platform is the most favored platform marketers and advertisers as its a mean of a private channel for content & message share. It promotes multimedia content so you can share videos, brochures, audios, links, catalogs, and any kind of business related information by WhatsApp. It also provides real-time direct communications with your consumers, employees or audiences.
115: Explain what are the elements of a viral video?
Viral videos can have some of the elements necessary to make viral.
  • A video should be entertaining and informative.
  • Make the first 20 seconds of your video compelling enough for the audience to stick through.
  • Time relevance must be observed as it encourages the campaign’s viral potential.
  • Know your Audience in terms of their likes, dislikes, emotional attractions, culture, etc.
  • You need to use some catchy lines or phrases and your video should be short & to-the-point.
  • Create an attention-grabbing and compelling title with relevant tags to include widely searched key terms
  • Broadcast your video to the influencers, journalists, and bloggers for whom it is most relevant to.
116: Which KPIs would you use in Social Media reports?
KPIs (key performance indicators) should be linked with the business goals and objectives. There are numerous KPIs should be used in a Social Media report.
  • Number of active fans/followers
  • Number of likes, comments, and shares
  • A number of brand mentions.
  • Traffic data.
  • Social connections.
  • Video/SlideShare views, etc.


So, these are the questions are mostly asked in a digital marketing interview. In addition, these digital marketing interview questions and answers will support you to get that dream job in Digital Marketing.
117: What are the primary models for determining PPC (Pay-Per-Click)?
The primary models are,
  • Flat rate PPC
Flat Rate PPC is where the advertiser and publisher (search engine) agree upon a fixed amount that will be paid for every click. The publisher has a rate card for PPC plan based on various areas of their website. The amount differs as per the content that attracts more or fewer persons.
  • Bid based PPC
Here, the advertiser plays with other advertisers in a private auction hosted by a publisher. The dealer will inform publisher for the highest amount of bid he is willing to pay. The common practice among bid-based PPC websites such as Google AdWords is to charge more than the next most significant bidder.
118:What is needed for an effective PPC campaigning?
The following are needed for an effective PPC campaigning,
  • Split Ad Groups
By splitting your ad groups into smaller and more related ad groups, you can increase the CTR.
  • Add more PPC Keywords
By adding numerous keywords that are related to your business, you can expand the reach of your PPC.
  • Improve landing page
To align with specific search queries change the content and call-to-action in your landing page.
  • Add negative keywords
To raise campaign relevancy, add negative keywords.
  • Review expensive PPC Keywords
Analyze rich and under-performing keywords. Try to avoid them
119: How do you measure social return on investment?
Analytics supports us to learn how social media posts are working. The fundamental rules are same such as, likes, clicks, shares, etc. We can use conversion measurement tool on Facebook and Optimized CPM.
120: What do you understand by Quality Score?
Quality Score is an evaluation of the quality and relevance of your keywords and PPC ads. It is calculated for each keyword between 1 to 10. Quality Score defines the quality of keyword compared with Ads, Ad text, and Landing Page.
121: What are the factors that affect Quality Score?
Factors that affect the Quality Score are,
  • CTR (Click Through Rate) of the Keyword
  • Relevance of Keywords and Ads
  • Landing Page Quality
  • Historical Account Data
122What kinds of business use affiliate marketing?
All eCommerce sites, like Amazon, eBay, etc.
123What are the main pillars of affiliate marketing?
The main pillars of affiliate marketing are,
  • Merchant/Retailer
  • Publisher/Affiliate
  • Customer/End User
  • Network/Offers for Affiliates


69 comments:

  1. Thank you for Sharing Such a Nice List, Do follow Article Submission Site and This Article site is best for Article Submission. Post Your Article Here and Get High Traffic on Your Website.

    Article Submission Site

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing the steps to write an e-commerce blog. I think this is very useful especially for beginners.
    All those who are into e-commerce and wants to know more about it and re-commerce.
    Mainframe Training in Hyderabad

    ReplyDelete
  3. Hey, Your post is very informative and helpful for us.
    In fact i am looking this type of article from some days.
    Thanks a lot to share this informative article.
    QuickBooks Training in Hyderabad

    ReplyDelete
  4. You should mainly superior together with well-performing material, which means that see it: Automate your link building effort

    ReplyDelete
  5. You have a good point here!I totally agree with what you have said!!Thanks for sharing your views...hope more people will read this article!!! Digital marketing agency Melbourne

    ReplyDelete
  6. I just couldn't leave your website before telling you that I truly enjoyed the top quality info you present to your visitors? Will be back again frequently to check up on new posts. What does ActiveCampaign Cost

    ReplyDelete
  7. What else do they do? A lot of these companies are primarily website designers who are resellers for outsourced SEO services to boost their profits. international seo company

    ReplyDelete
  8. We can create powerful permanent dofollow backlinks to your website on Guest post for ranking your site on Google. Our Blog Post/Guest posting services provide you the high quality, natural links which will surely help you to site ranking on Google and get more traffic. You will a get Guest Posting on DA 91+ site. Niches: Education DA 91+ General DA 87+ Guest post with low price

    ReplyDelete
  9. Thanks for every other informative site. The place else may just I get that kind of information written in such an ideal means? I have a venture that I’m just now operating on, and I have been on the look out for such information. Search Engine Marketing Malaysia

    ReplyDelete
  10. I genuinely treasure your work , Great post. buy backlinks from marketing1on1

    ReplyDelete
  11. Your texts on this subject are correct, see how I wrote this site is really very good. CBT Bulk Email Sender

    ReplyDelete
  12. The fact of the matter remains that while using radio and TV advertisements can be an effective means of marketing a business's product or service, it still is very expensive, especially for start-up businesses. SEO for dental clinics

    ReplyDelete
  13. A very awesome blog post. We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. seo agency

    ReplyDelete
  14. Often web companies will make the change if it is small for no additional costs. However, be aware that if it is a change and not a bug fix, you may be required to pay extra. modern millionaires scam

    ReplyDelete
  15. But, a good content writer does have the ability to work on each kind of popular and LSI SEO keywords to make content rich in information while keeping one eye on the ranking factors. brisbane seo

    ReplyDelete
  16. I like to recommend exclusively fine plus efficient information and facts, hence notice it: free email extraction software

    ReplyDelete
  17. Utilize enormous content that is not difficult to peruse with sans serif text style. Keep your camera consistent when you shoot by utilizing a video mount. https://www.seoexpertindelhi.in/

    ReplyDelete
  18. Indeed, a great many people in the advertising field would concur that video promoting carries a ton of significant worth to the table. This isn't the contention. This isn't the place where individuals conflict. All things considered, individuals have a wide range of confusions in regards to the expenses of video promoting. https://www.sandeepmehta.co.in/affordable-seo-services-delhi/

    ReplyDelete
  19. I would recommend my profile is important to me, I invite you to discuss this topic. https://www.sandeepmehta.co.in/affordable-seo-services-delhi/

    ReplyDelete
  20. It is rather very good, nevertheless glance at the data with this handle. over here

    ReplyDelete
  21. This is exactly what I was looking for. Thanks for sharing this great article! That is very interesting Smile I love reading and I am always searching for informative information like this!
    SANWELLSR2FIWRIU

    ReplyDelete
  22. Thank you very much for this great post. seo service

    ReplyDelete
  23. "Dijital pazarlama hızla önemli hale geliyor. Başta reklam ve satış olmak üzere birçok sektör tarafından benimsenmiş olsa da, ancak şimdi nakliye ve kurye gibi bazı sektörler sanal pazara giderek daha fazla bağımlı hale geliyor.

    İNTERNET PAZARLAMA DESTEĞİ

    Sosyal yardım, istanbul motokurye firmalarının Dijital Pazarlamaya girmesinin ilk nedenidir. Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ve Pinterest’in yanı sıra daha küçük trendleri ele alın ve istanbul motokurye kargo hizmetleri genelinde bir milyardan fazla vatandaşı kapsayan bir sosyal medya odanız olsun." moto kurye istanbul

    ReplyDelete
  24. It is truly a well-researched content and excellent wording. I got so engaged in this material that I couldn’t wait reading. I am impressed with your work and skill. Thanks. online marketing company

    ReplyDelete
  25. Interestingly you write, I will address you'll find exciting and interesting things on similar topics. Google Maps Scraper

    ReplyDelete
  26. Very useful post. This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. Really its great article. Keep it up. https://www.seoexpertindelhi.in/

    ReplyDelete
  27. As the content is the king of all the other chapters of digital marketing or online marketing because when consumer visit a shop directly to purchase or inquire about any of the product in the shops the shopkeeper will explain them thoroughly the features and benefits of the products. digital marketing

    ReplyDelete
  28. Grow your Website with high quality dofollow blog comment backlinks from real sites with great page ranks! This gig delivers the best results and is 100% penguin and panda safe! I will provide dofollow blog comments backlinks off page seo

    ReplyDelete
  29. I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative.. digital marketing

    ReplyDelete
  30. This is very interesting content! I have thoroughly enjoyed reading your points and have come to the conclusion that you are right about many of them. You are great. https://www.sandeepmehta.co.in/affordable-seo-services-delhi/

    ReplyDelete
  31. Once you have your website complete, the next steps would be to launch regular monthly or bi-monthly e-mail campaigns, and connect with customers via social media.email marketing south africa

    ReplyDelete
  32. Looking forward to reading more. Great blog. Really looking forward to read more.free digital asset management software

    ReplyDelete
  33. Due to the significant expenses related with making a site in the early periods of the web, this was an extravagance thing of bigger organizations; it nearly felt more as superficial point of interest. These days as you definitely realize numerous things have changed. allstarboost.com

    ReplyDelete
  34. It is my first visit to your blog, and I am very impressed with the articles that you serve. Give adequate knowledge for me. Thank you for sharing useful material. I will be back for the more great post. ibmseotips

    ReplyDelete
  35. All marketing strategy though an integral part of developing a complete web presence, is something that's often overlooked by both web design companies and their clients alike. This article is meant to serve as an introduction to Search Engine Optimization (SEO), and it will be followed with a 2nd article which contains a basic primer on how to go about properly optimizing a site. My intended audience for this first article is the savvy consumer who is trying to educate himself or herself, and the follow-up article will endeavor to help those design/development firms who are only just breaking into the world of SEO.

    ReplyDelete
  36. You there, this is really good post here. Thanks for taking the time to post such valuable information. Quality content is what always gets the visitors coming. how much to buy marketing1on1 backlinks website

    ReplyDelete
  37. Only aspire to mention ones content can be as incredible. This clarity with your post is superb and that i may think you’re a guru for this issue. High-quality along with your concur permit me to to seize your current give to keep modified by using approaching blog post. Thanks a lot hundreds of along with you should go on the pleasurable get the job done. backlinks

    ReplyDelete
  38. This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post. marketing1on1 seo company review

    ReplyDelete
  39. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all,.. brand names

    ReplyDelete
  40. Digital marketing is very helpful for our business and through this, we can promote our business in very short time. Especially new business owners get help through this method and grow their business. Coursework writing services.

    ReplyDelete
  41. Very informative post! There is a lot of information here that can help any business get started with a successful social networking campaign. https://seospecialist.jimdosite.com/

    ReplyDelete
  42. We have sell some products of different custom boxes.it is very useful and very low price please visits this site thanks and please share this post with your friends. affordable seo services for small business

    ReplyDelete
  43. I was surfing net and fortunately came across this site and found very interesting stuff here. Its really fun to read. I enjoyed a lot. Thanks for sharing this wonderful information. SEO

    ReplyDelete
  44. Wow, What a Excellent post. I really found this to much informatics. It is what i was searching for.I would like to suggest you that please keep sharing such type of info.Thanks seo services

    ReplyDelete
  45. Hey thanks for the blog. Really looking forward to read more. Really Cool.
    https://twitchviral.com/

    ReplyDelete
  46. I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post. seo consultant singapore

    ReplyDelete
  47. The ideas of good SEO are not really confidential. Individuals who least comprehends issues with URL design and SEO are the very individuals who make them: web engineers, developers, and programming engineers. https://uponlyseo.com/

    ReplyDelete
  48. I like your post. It is good to see you verbalize from the heart and clarity on this important subject can be easily observed... business seo services

    ReplyDelete
  49. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free. seo

    ReplyDelete
  50. Wow great blog article. Really looking forward to read more. Awesome.
    free instagram downloader

    ReplyDelete
  51. I can see that you are an expert at your field! I am launching a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success in your business. small business seo

    ReplyDelete
  52. I read that Post and got it fine and informative. Please share more like that... business names ideas

    ReplyDelete
  53. Hi, I find reading this article a joy. It is extremely helpful and interesting and very much looking forward to reading more of your work.. SEO services

    ReplyDelete
  54. This content is simply exciting and creative. I have been deciding on a institutional move and this has helped me with one aspect. Charleston SEO

    ReplyDelete
  55. I was surfing the Internet for information and came across your blog. I am impressed by the information you have on this blog. It shows how well you understand this subject. SEO

    ReplyDelete
  56. If you are looking for more information about flat rate locksmith Las Vegas check that right away. SEO

    ReplyDelete
  57. It is my first visit to your blog, and I am very impressed with the articles that you serve. Give adequate knowledge for me. Thank you for sharing useful material. I will be back for the more great post. seo company singapore

    ReplyDelete
  58. Wow, this is fascinating reading. I am glad I found this and got to read it. Great job on this content. I liked it a lot. Thanks for the great and unique info. business search optimizaion service

    ReplyDelete
  59. Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon. Big thanks for the useful info. Backlinks

    ReplyDelete
  60. Nice post! This is a very nice blog that I will definitively come back to more times this year! Thanks for informative post. hire seo expert in singapore

    ReplyDelete
  61. . Transform your item or administration into a test - What issue do your administrations address? Try not to float along with clarifying the administrations that you offer.buy real youtube views usa

    ReplyDelete
  62. As a social media content creator, you have to place your audience first. Indeed you write for business, but the audience is the one who takes action. advice

    ReplyDelete
  63. The proposed presentation of REMF (Real Estate Mutual Funds) and REIT (Real Estate Investment Trust) will help these land speculations according to the little financial backers' perspective. mura condo

    ReplyDelete
  64. This is a fantastic website and I can not recommend you guys enough. Cursos gratis

    ReplyDelete
  65. Really enjoyed this article post. Cool.seo firm

    ReplyDelete
  66. It is a proficient article that you simply have shared here. I got some unique and valuable information from your article. Thankful to you for sharing this text here. seo in delhi

    ReplyDelete